2014. július 16., szerda

Kaja 1.0

Az ígért gasztro bejegyzés. Napok óta pépes ételeket ehetek csak. (bár szerencsére ma azt mondta a doki, hogy lassan majd próbálkozhatok puha ételek rágásával is...) Emellett ugye a friss műtéti seb miatt tejterméket sem szabadott fogyasztani, tehát a krémlevesek, joghurtok, fagyik nem játszottak. Mit ettem akkor? Mint mondtam, anya szerencsére itt volt és kreatívan segített.

A reggeli volt az első probléma. Az első nap csak gyümölcs smoothiet ittam. Ami isteni, és mivel volt benne sárgadinnye, sárgabarack, őszibarack, szőlő, elégnek is kellett volna lennie, mégis egy óra múlva már korgott utána a gyomrom. Azon gondolkoztam, mivel lehetne táplálóvá tenni. Aztán eszünkbe jutott a Kollath-reggeli, ami állítólag a legegészségesebb reggeli a világon. Az biztos, hogy nekem életet mentett, és nagyon finom. Így ezt megtartom a későbbiekre is. Annyit kell csak tenni, hogy este 1 dl vízbe kell áztatni 3 ek zabpelyhet (én plusz 1 ek lenmagpelyhet tettem hozzá, mert az volt itthon), reggel pedig mehet bele a pépes gyümölcs. Mivel sok az idény gyümölcs, így én az aszalt részt egyelőre kihagytam, és nekem méz sem kellett bele. Az első ilyen reggeli után végre napok után azt éreztem, hogy tele a hasam, és nem is éheztem meg órákon keresztül.
A következő, és gondolom legnagyobb kérdés az ebéd. Azt azért meg kell jegyeznem, hogy nekem szerintem egyel könnyebb dolgom van, mivel egyáltalán nem vagyok húsos. Anya próbálkozott az első napokban, hogy húst is turmixol az ételbe, de én szívesebben megeszem csak a zöldségeket. Így ugye elvileg egyszerű lenne, mert párolt zöldség/főzelék és turmix. Na de nem ilyen egyszerű. A teljesen pépes ételek után úgy éreztem, nem ettem semmit. Keveset is ettem eleinte, mert nehezen ment, és meguntam. De különben is, nem telített el. Így kitaláltam, hogy ha már úgy is krumplival van tartalmasabbá téve az adott pép, akkor a krumpli főjön külön, s azt csak nyomkodjuk össze, így az picit darabos maradt. Készült így már több étel: zöldbab főzelék, kapros cukkini főzelék.,.. De a jól szétfőzött zöldséges rizottó is isteni volt.
zöldbab főzelék
Délután általában gyümölcstálat ettem.
őszibarack, szilva, sárgadinnye, kajszi
Vacsorára általában ugyanazt ettem, mint ebédre, vagy pl az egyik kedvenc szintén krumplival a tonhal. Tegnap paradicsom is került rá, aminek lehúztam a héját, és persze a fotózás után összenyomtam.

3 megjegyzés:

  1. Hűha ezt még többször át fogom tanulmányozni! :) De jó ötleteket adsz!! Kezdek felkészülni a nem evésre :) És hogy vagy??

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tudtam segíteni. :)
      Nem tudom, őt ismered-e, de jó tippeket lehet találni, ha unod h minden főzelék egy ízű: http://szatmariferi.blog.hu/
      Alakulok ;)

      Törlés
  2. Kösziii, ez hasznos lesz!!! :)

    VálaszTörlés